Je stress de baas worden?

Oplossingsgerichte stresscoach

helpt je de regie te pakken

Je stress de baas worden?

Oplossings-gerichte stresscoach

helpt je de regie te pakken

Wie is de baas in jouw leven: jij of je stress?

Stress hebben we allemaal. Dat is heel natuurlijk.

Soms kan stress ook goed zijn omdat je daardoor een scherpere focus hebt of energie opwekt voor het leveren van een belangrijke prestatie.

Maar als burnoutcoach en stresscoach zie ik steeds weer bij coachees hoe een teveel aan stressklachten niet alleen vervelend is maar op langere termijn ook risico’s voor zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid heeft.

 

Herken je deze stress signalen?

Heb je sinds kort of al langere tijd last van dit soort signalen?

 • Gevoelens van onrust en gejaagdheid
 • Angstige gevoelens, futloosheid en neerslachtigheid
 • Regelmatig piekeren
 • Moeite hebben om helder te denken
 • Slecht slapen
 • Niet in staat om problemen aan te pakken
 • Concentratieproblemen
 • Moeite met het nemen van beslissingen en maken van keuzes

Als je 3 of meer signalen herkent, is het verstandig om je stressklachten serieus te nemen. 

Stress adviessessie: in 30 minuten advies en 3 gouden tips

(gratis en vrijblijvend)

Je kunt gratis en vrijblijvend een Stress adviessessie van 30 minuten (via Skype of Facetime) aanvragen.

In het gesprek bespreek ik met je welke stressklachten bij jou spelen en deel ik kennis over stress, burnout en overspannenheid met je. Na deze korte klachteninventarisatie geef ik je drie gouden stresstips waarmee je je gevoel van (chronische) stress direct kunt verminderen. En ik geef je inhoudelijk advies, toegespitst op je persoonlijke situatie, hoe je je stressklachten meer structureel kunt aanpakken.

Als je de behoefte voelt, kun je aan het eind van de stress adviesessie vragen om een persoonlijke afspraak voor een meer uitgebreide analyse van je klachten en situatie in een vrijblijvend intakegesprek. Dit intakegesprek kan plaatsvinden op een professionele coachlocatie in Amsterdam of bij jou op de werkplek (afhankelijk van je voorkeur).

Stresspreventie coachtraject om ergere stressklachten te voorkomen

Het kan zijn dat je nog geen zware stressklachten ervaart maar toch al in een situatie zit waarin je relatief veel spanning ervaart. Misschien heb je een heftige baan, worstel je met je werk/privébalans, ben je mantelzorger of heb je andere uitdagingen in je leven die voor spanning zorgen.

Als je voelt dat er wel een risico is om serieuze(re) stressklachten te ontwikkelen, kan je ook een stresspreventie coachtraject volgen. Want waarom zou je wachten met aanpakken van je stressklachten tot je echt overspannen wordt of burnout klachten ontwikkelt? Zo ver kun je het beter niet laten komen want dan kost het je veel meer tijd en energie om goed in balans te komen. Om het nog maar niet te hebben over alle verdriet en gemiste levensplezier.

In het stresspreventie traject brengen we je situatie en je stressbalans in kaart en kijken we welke dingen je kunt inzetten voor je eigen vitaliteit. Je ontwikkelt een eigen aanpak om nu en in de toekomst vitaal en in balans te blijven.

De gesprekken voor het stresspreventie coachtraject kunnen op een professionele coachlocatie in Amsterdam of via Skype/Facetime gedaan worden.

 

Op maat stresscoach traject om je (chronische) stress effectief aan te pakken

Als je stressklachten chronisch zijn en je bang bent om overspannen te raken of in een burnout terecht te komen, kan ik je een opmaat stresscoach traject aanbieden dat ik in samenspraak met jou vormgeef.

De basisaanpak van het opmaat stresscoach traject is:

 • je stressfactoren uitgebreid in kaart brengen
 • oplossingsgericht werken aan het hanteren van stressfactoren
 • oefenen met verschillende technieken om je stress beter te hanteren
 • je handelingsrepertoire in stress situaties vergroten met mentale en gedragsoefeningen (ervaring opdoen met nieuw en effectiever gedrag)

Naast die basisaanpak is er ruimte voor aanpassingen gericht op  jouw wensen en behoeften. Ook kunnen we specifieke thema’s die voor jou spelen meenemen in de aanpak.

Het resultaat van je opmaat stresscoach traject is:

 • meer veerkracht en zelfvertrouwen
 • overzicht en rust in je hoofd
 • inzicht in je patronen rondom stress en omgaan met spanningen
 • ervaring met praktisch toepasbare technieken waarmee je zelf je stress kunt verlichten in je dagelijks leven
 • een plan van aanpak om toekomstige stressvolle periodes het hoofd te bieden

De gesprekken in het opmaat stresscoach programma vinden plaats op een prettige, goed bereikbare, professionele coachlocatie in Amsterdam Centrum of bij jou op de werkplek (afhankelijk van jouw voorkeur).

Waarom bied ik als stresscoach op maat programma’s voor je stressklachten en geen standaardaanpak?

Ik bied geen standaardaanpak omdat jij uniek bent en je eigen verhaal hebt. Ik sluit graag aan bij wat bij jou past en bij de aard en de ernst van je klachten. Geen mens is hetzelfde. En ik vind dat jij het beste en dus een op maat aanpak verdient die speciaal op jouw en behoeften is toegesneden.

Er zijn wel verschillende elementen die ik vaak inzet bij stresscoaching, namelijk:

Tijdens de de adviessessie of het intakegesprek geef ik je daar meer informatie over.

Als je kiest voor het volgen van een coachtraject bespreek ik vooraf met je wat het beste past bij jouw situatie en behoeften. Maar uiteraard is er tijdens het traject alle ruimte voor aanpassingen als je situatie en/of behoeften veranderen.

Durf hulp te vragen bij eerste stressklachten.

Liever snel actie om verergering te voorkomen.

Ik hoop dat je door het lezen van deze pagina gezien hebt dat er verschillende mogelijkheden zijn om je burnout, overspannenheid of (chronische) stressklachten aan te pakken.

Zorg goed voor jezelf!

Blijf niet rondlopen met een gespannen gejaagd gevoel. Onderneem actie. Schaam je niet om hulp te vragen want je bent zeker niet de enige. Laat niet nog meer momenten in je leven verknallen door stress. Pak nu de regie. Laat stress niet langer de baas zijn over jou.