Je stress de baas worden?

Oplossingsgerichte stresscoach

helpt je de regie te pakken

Je stress de baas worden?

Oplossings-gerichte stresscoach

helpt je de regie te pakken

Hoe ver zit jij op de stressladder?

Met stress in een uitdagende of gevaarlijke situatie is helemaal niets mis. Het geeft je de energie die je nodig hebt om scherp te zijn en te reageren of presteren.

Maar chronische stress is een heel ander verhaal. Als je langdurig onder spanning staat, ontwikkel je allerlei klachten en kun je overspannenheid of een burn-out ontwikkelen. 

Heb jij langer last van klachten als:

 • gevoelens van onrust en gejaagdheid
 • angstige gevoelens, futloosheid en neerslachtigheid
 • regelmatig piekeren
 • moeite hebben om helder te denken
 • slecht slapen
 • niet in staat om problemen aan te pakken
 • concentratieproblemen
 • lastig kunnen nemen van beslissingen en moeite met maken van keuzes

Als je 3 of meer signalen herkent, is het verstandig om je stressklachten serieus te nemen. 

Stresspreventie coachtraject: milde stressklachten direct aanpakken voorkomt erger

Het kan zijn dat je nog geen zware stressklachten ervaart maar toch al in een situatie zit waarin je relatief veel spanning ervaart. Misschien heb je een veeleisende baan, worstel je met je werk/privébalans, heb je in een korte periode meerdere stressvolle life events meegemaakt (bijvoorbeeld baanverlies of verandering van baan, verhuizing, scheiding, ziekte of verlies van dierbaren), ben je mantelzorger of heb je andere uitdagingen in je leven die voor spanning zorgen.

Als je voelt dat er wel een risico is om serieuze(re) stressklachten te ontwikkelen, kan je ook een stresspreventie coachtraject volgen. Want waarom zou je wachten met aanpakken van je stressklachten tot je echt overspannen wordt of burn-out klachten ontwikkelt? Zo ver kun je het beter niet laten komen want dan kost het je veel meer tijd en energie om goed in balans te komen. Om het nog maar niet te hebben over onnodig verdriet en het gemiste levensplezier.

In het stresspreventie traject brengen we je situatie en je stressbalans in kaart en kijken we welke dingen je kunt inzetten voor je eigen vitaliteit. Je ontwikkelt een eigen aanpak om nu en in de toekomst vitaal en in balans te blijven en stressfactoren beter te hanteren.

De gesprekken voor het stresspreventie coachtraject kunnen zowel online als op een professionele coachlocatie in Amsterdam gevoerd worden. Jouw voorkeur is leidend en een combinatie tussen online en op locatie is natuurlijk ook mogelijk.

Op maat stresscoach traject om serieuze stress effectief aan te pakken

Als je stressklachten al veel langer en heftiger spelen en je bang bent om overspannen te raken of in een burnout terecht te komen, kan ik je een op maat stresscoach traject aanbieden dat ik in samenspraak met jou vormgeef.

De basisaanpak van het op maat stresscoach traject is:

 • je stressfactoren goed in kaart brengen (je hebt meer overzicht)
 • oplossingsgericht werken aan het hanteren van stressfactoren (je ervaart meer controle)
 • oefenen met verschillende ontspanningstechnieken om je stress beter te hanteren (je kunt effectiever reageren)
 • je handelingsrepertoire in stress situaties vergroten met mentale en gedragsoefeningen (Je oefent tijdens het coachtraject met nieuw en effectiever gedrag)

Naast die basisaanpak is er ruimte voor aanpassingen gericht op  jouw wensen en behoeften. Ook kunnen we specifieke thema’s die voor jou spelen meenemen in de aanpak.

 

Dit is wat cliënten zeggen over wat een stresscoachtraject je oplevert

Natuurlijk gaat het jou niet om wat ik doe maar om wat het volgen van een coachtraject bij mij je oplevert en of je het effect in de toekomst kan vasthouden. Dat snap ik heel goed.

Op basis van feedback van cliënten kan ik zeggen dat dit het resultaat is als je bij mij een coachtraject volgt:

 • meer veerkracht en zelfvertrouwen
 • overzicht en rust in je hoofd
 • inzicht in je patronen rondom stress en omgaan met spanningen
 • ervaring met praktisch toepasbare technieken waarmee je zelf je stress kunt verlichten in je dagelijks leven
 • een plan van aanpak om toekomstige stressvolle periodes het hoofd te bieden

Dit is natuurlijk een rode draad uit verschillende trajecten. Bij elke cliënt spelen weer specifieke thema’s. Dit is wat een traject je op hoofdlijnen kan brengen. Om zeker te weten dat jij je doelstelling bereikt met het traject maken we er bij de start heldere afspraken over die we ook tussentijds regelmatig evalueren. Zo komen we geen beiden voor verrassingen staan en kan in steeds op jouw behoeften inspelen.

Jij bepaalt de vorm en omstandigheden van je coachtraject

Ik bied geen standaardaanpak omdat jij uniek bent en je eigen verhaal en specifieke combinatie van stressoren hebt. Ik sluit gericht aan bij wat bij jou past en bij de aard en de ernst van je klachten. Geen mens is hetzelfde. En ik vind dat jij het beste en dus een op maat aanpak verdient die speciaal op jouw doelen en behoeften is toegesneden.

Er zijn verschillende elementen die ik vaak inzet bij stresscoaching, namelijk:

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek geef ik je daar meer informatie over. Als je kiest voor het volgen van een coachtraject bespreek ik vooraf met je wat het beste past bij jouw situatie en behoeften. Maar ook tijdens het traject is er ruimte voor aanpassingen als je situatie en/of behoeften veranderen.

De coachgesprekken kunnen online, op de werkplek, op een professionele coachlocatie in Amsterdam of op een buitenlocatie (bij wandelcoaching) gevoerd worden. Jouw voorkeur is leidend en combinaties tussen online en/of binnen- en buitenlocaties zijn natuurlijk ook mogelijk.