Duurzaam herstel na burnout?

Oplossingsgerichte coaching

helpt voor langere termijn

Duurzaam herstel na burnout?

Oplossings-gerichte coaching

helpt voor langere termijn

Herken je deze vragen over je burnout?

Als je last hebt van burnoutklachten komen deze vragen je vast bekend voor:

 • Verdwijnt die onzekerheid en dat gepieker nog?
 • Zal ik mijn energie terugkrijgen?
 • Kan ik ooit weer aan het werk?
 • Blijft deze mist in mijn hoofd of kan ik straks weer helder denken en keuzes maken? 
 • Hoe moet ik het herstel van mijn burnout aanpakken?
 • Wat is wel of niet verstandig om te doen als je in een burnout zit?
 • Hoe werk ik aan duurzaam herstel na mijn burnout?

Jij kunt dit lijstje vast aanvullen met andere  angsten en onzekerheden die door je hoofd spelen, of niet? Heel herkenbaar, je bent niet de enige die zich dit soort vragen stelt en piekert. Het hoort bij het proces en de fase waar je nu in zit.  

Maar ook voor jou komt er een periode dat de burnout achter je ligt en dat je je leven en werk weer opgepakt hebt. Een burnout is heel vervelend maar niet voor altijd!

Duurzaam herstel na burnout is mogelijk met oplossingsgerichte coaching

Over burnout wordt van alles beweerd en geschreven. Soms zelfs dat je nooit meer helemaal de oude wordt. In zekere zin is dat waar. Een burnout is een ingrijpende ervaring die je kijk op het leven en werk behoorlijk kan veranderen. Gelukkig is het zo dat je met goede begeleiding wel duurzaam kunt herstellen van burnout en nieuw evenwicht kan vinden.

Het vinden van die nieuwe vorm voor je leven en werk is niet eenvoudig. Het is een proces dat met vallen en opstaan gaat en tijd nodig heeft. Je zult de diepte in moeten en in de spiegel moeten kijken om te onderzoeken hoe je in deze situatie bent gekomen en wat dit voor je betekent. Vanuit de inzichten die je op doet in dat onderzoek zul je nieuwe keuzes maken. Dat kost vaak bloed, zweet en tranen. 

Al met al is het een ingrijpend proces waarin goede begeleiding heel belangrijk is. Naast informatie over hun burnout en handvatten voor de aanpak van hun herstel ervaren mijn coachees vooral het gevoel het niet alleen te hoeven doen als heel belangrijk.

Als jij behoefte hebt aan inhoudelijke kennis, effectieve ondersteuning en iemand die met je meekijkt en je verder helpt op de momenten dat je het zelf even niet meer ziet, is oplossingsgerichte coaching een handig steuntje in de rug.

Oplossingsgerichte burnoutcoaching richt zich op het versterken van je kwaliteiten en ontwikkelen van helpende strategieën voor problemen en uitdagingen die je in het traject en daarna tegen zal komen. Stapje voor stapje bouw je fysieke plus mentale conditie en vooral ook nieuw zelfvertrouwen op. Je leert je eigen sterke punten beter te gebruiken. En daarmee win je balans en energie voor jouw leven na de burnout. 

Integraal oplossingsgericht burnoutcoach traject voor duurzaam herstel

Om goed te herstellen van een burnout is een integrale aanpak belangrijk. Je voelt je pas echt weer in balans als je zowel je emotionele, mentale als lichamelijke klachten hebt aangepakt. Om die reden werk ik met een integrale aanpak gericht op:

 • acceptatie
 • zelfinzicht
 • zingeving
 • balans inspanning en ontspanning
 • relaties en steun van/contact met omgeving
 • lichaamsbewustzijn en vitaliteit

Mijn aanpak is integraal, persoonlijk en resultaatgericht.

Voor, tijdens en na het burnoutcoach traject doe ik metingen zodat we het verloop van je klachten goed kunnen volgen en je duidelijk inzicht hebt in je ontwikkeling. En in de aanpak is aandacht voor zowel werk- als privèsituatie. Door te kijken naar het totale plaatje bereiken we meer effect.

Voorafgaand aan het intakegesprek voor een burnoutcoach traject stuur ik je een vragenlijst toe om je situatie en klachten te inventariseren. Tijdens het intakegesprek bespreken we je intakeformulier en bepalen we op basis  de meting van je klachten, jouw verslag van je situatie en je behoeften met welke onderdelen we starten. Gedurende het traject stemmen we de vervolgstappen af op jouw wensen.

Waarom bied ik als burnout coach op maat programma’s voor je burnoutklachten en geen standaardaanpak?

Ik bied geen standaardaanpak omdat jij uniek bent en je eigen verhaal hebt. Ik sluit graag aan bij wat bij jou past en bij de aard en de ernst van je klachten. Geen mens is hetzelfde. En ik vind dat jij het beste en dus een op maat aanpak verdient die speciaal op jouw en behoeften is toegesneden.

Er zijn wel verschillende elementen die ik vaak inzet bij burnoutcoaching, namelijk:

Tijdens de de adviessessie of het intakegesprek geef ik je daar meer informatie over.

Als je kiest voor het volgen van een coachtraject bespreek ik vooraf met je wat het beste past bij jouw situatie en behoeften. Maar uiteraard is er tijdens het traject alle ruimte voor aanpassingen als je situatie en/of behoeften veranderen.

Het vraagt inspanning maar je kunt duurzaam herstellen van je burnout.

En je hoeft dat niet helemaal op eigen kracht te doen. Ik hoop dat je door het lezen van deze pagina een eerste indruk hebt gekregen van de mogelijkheden voor ondersteuning. Ik help je graag om nieuw perspectief en nieuwe balans te vinden.

Neem als je er aan toe bent vrijblijvend contact op om je situatie en wat je nodig hebt te bespreken.

Maar zorg goed voor jezelf: luister naar je lichaam en je gevoel. Overhaast niet en wacht tot de tijd rijp is voor jou om aan je herstel te werken.