Duurzaam herstel na burn-out?

Oplossingsgerichte coaching

helpt voor langere termijn

Duurzaam herstel na burn-out?

Oplossings-gerichte coaching

helpt voor langere termijn

Herken je deze vragen over je burn-out?

Als je last hebt van burnoutklachten komen deze vragen je vast bekend voor:

 • Verdwijnt die onzekerheid en dat gepieker nog?
 • Zal ik mijn energie terugkrijgen?
 • Kan ik ooit weer aan het werk?
 • Blijft deze mist in mijn hoofd of kan ik straks weer helder denken en keuzes maken? 
 • Hoe moet ik het herstel van mijn burnout aanpakken?
 • Wat is wel of niet verstandig om te doen als je in een burnout zit?
 • Hoe werk ik aan duurzaam herstel na mijn burnout?

Jij kunt dit lijstje vast aanvullen met andere  angsten en onzekerheden die door je hoofd spelen, of niet? Heel herkenbaar, je bent niet de enige die zich dit soort vragen stelt en piekert. Het hoort bij het proces en de fase waar je nu in zit.  

Maar ook voor jou komt er een periode dat de burnout achter je ligt en dat je je leven en werk weer opgepakt hebt. Een burnout is heel vervelend maar niet voor altijd!

Duurzaam herstel na burn-out met oplossingsgerichte coaching

Over burnout wordt van alles beweerd en geschreven. Soms zelfs dat je nooit meer helemaal de oude wordt. In zekere zin is dat waar. Een burnout is een ingrijpende ervaring die je kijk op het leven en werk behoorlijk kan veranderen. Gelukkig is het zo dat je met goede begeleiding wel duurzaam kunt herstellen van burnout en nieuw evenwicht kan vinden.

Het vinden van die nieuwe vorm voor je leven en werk is niet eenvoudig. Het is een proces dat met vallen en opstaan gaat en tijd nodig heeft. Je zult de diepte in moeten en in de spiegel moeten kijken om te onderzoeken hoe je in deze situatie bent gekomen en wat dit voor je betekent. Vanuit de inzichten die je op doet in dat onderzoek zul je nieuwe keuzes maken. Dat kost vaak bloed, zweet en tranen. 

Oplossingsgerichte burnoutcoaching richt zich op het versterken van je kwaliteiten en ontwikkelen van helpende strategieën voor problemen en uitdagingen die je in het traject en daarna tegen zal komen. Stapje voor stapje bouw je fysieke plus mentale conditie en vooral ook nieuw zelfvertrouwen op. Je leert je eigen sterke punten beter te gebruiken. En daarmee win je balans en energie voor jouw leven na de burn-out. 

Integraal oplossingsgericht burnoutcoach traject voor duurzaam herstel

Om goed te herstellen van een burnout is een integrale aanpak belangrijk. Je voelt je pas echt weer in balans als je zowel je emotionele, mentale als lichamelijke klachten hebt aangepakt. Om die reden werk ik met een integrale aanpak gericht op:

 • acceptatie
 • zelfinzicht
 • zingeving
 • balans inspanning en ontspanning
 • relaties en steun van/contact met omgeving
 • lichaamsbewustzijn en vitaliteit

Mijn aanpak is integraal, persoonlijk en resultaatgericht.

Voor, tijdens en na het burnoutcoach traject monitoren we met gevalideerde vragenlijsten het verloop van je klachten zodat je duidelijk inzicht hebt in je herstel en je ontwikkeling. En in de aanpak is aandacht voor zowel werk- als privésituatie. Door te kijken naar het totale plaatje en duidelijke doelen (SMART te formuleren) bereiken we meer effect.

Jij bepaalt de vorm en omstandigheden van je coachtraject

Tijdens het intakegesprek voor jouw burnoutcoach traject bespreken we aan de hand van een gestructureerde vragenlijst je situatie, de context waar je in zit en wat je wil bereiken in het coachtraject. Op basis van de aard en ernst van je klachten en je behoeften bepalen we met welke onderdelen we kunnen starten. Gedurende het traject stemmen we de vervolgstappen af op jouw wensen en op wat je aan kunt qua fysiek energieniveau en mentale belasting.

Ik werk vanuit gestructureerde kaders en een evidence based aanpak maar bied bewust geen standaardaanpak. Ik sluit gericht aan bij wat bij jou past en bij de aard en de ernst van je burn-out klachten. Geen mens is hetzelfde en elk burn-out hersteltraject verloopt anders. Ik vind dat jij het beste en dus een op maat aanpak verdient die speciaal op jouw herstel en ontwikkelingsbehoeften is toegesneden. Zeker in de kwetsbare situatie waar jij nu in zit.

Er zijn verschillende elementen die ik vaak inzet bij burn-out coaching, namelijk:

Wat we wanneer kunnen inzetten, hangt sterk af van je energie en je mentale ruimte. Bij burn-out situaties starten we heel laagdrempelig en maken we ook pas op de plaats als dat nodig is. Ik prikkel je en nodig je steeds voorzichtig uit tot het zetten van stapjes. Maar jij bepaalt het tempo en de koers.

De coachgesprekken kunnen online, op de werkplek, op een professionele coachlocatie in Amsterdam of op een buitenlocatie (bij wandelcoaching) gevoerd worden. Jouw voorkeur is leidend en combinaties tussen online en/of binnen- en buitenlocaties zijn natuurlijk ook mogelijk.

Het vraagt durf maar je kunt duurzaam herstellen van je burnout.

En je hoeft dat niet helemaal op eigen kracht te doen. Ik hoop dat je door het lezen van deze pagina een eerste indruk hebt gekregen van de mogelijkheden voor ondersteuning. Ik help je graag om nieuw perspectief en nieuwe balans te vinden.

Neem als je er aan toe bent vrijblijvend contact op om je situatie en wat je nodig hebt te bespreken.