Workplace MT

Mindfulness voor bedrijven en organisaties

Workplace MT: mindfulness voor bedrijven en organisaties

Mindfulness voor bedrijven en organisaties, en ook de Workplace MT methode hebben zich internationaal al bij veel grote bedrijven en organisaties (waaronder Facebook, Oxfam en Tesco) bewezen.

Workplace MT is een effectieve, wetenschappelijk onderbouwde methode ontwikkeld binnen Oxford University. Dit specifiek voor de werkvloer ontwikkelde mindfulness programma biedt een effectieve, efficiƫnte vertaalslag (zowel in vorm als inhoud) van het 8 weekse mindfulness trainingsprogramma naar een organisatorische, bedrijfsmatige context.

Ik ben persoonlijk opgeleid door de ontwikkelaars van Workplace MT, Marina Grazier MBPsS en Juliet Adams FCIPD en laat me continu scholen door (inter-)nationale leraren zodat ik altijd de nieuwste inzichten verwerk in mijn mindfulness trainingen. Voor het geven van Workplace MT mindfulness trainingen werk ik samen met Maxximize in een team van ervaren Workplace MT trainers.

Wetenschappelijk bewezen voordelen van mindfulness voor bedrijven en organisaties

De wetenschappelijk bewezen voordelen van Workplace MT (gericht op mindful werken) zijn:

  • authentieker en krachtiger leiderschap (op elk managementniveau)
  • verlaging ziekteverzuim, verlaging verzuimkosten, toename duurzame inzetbaarheid
  • energiekere, fittere en gezondere werknemers
  • meer ontspanning en effectiviteit binnen de organisatie
  • verbeterde communicatie en samenwerking
  • verhoogde betrokkenheid bij het werk en de organisatie

Opbouw Workplace MT programma

Het programma richt zich op op de bevordering van mindfulness op de werkvloer en bestaat uit 6 wekelijkse sessies van 1 uur. Elke bijeenkomst behandelt een thema uit het mindfulness programma. Dit thema wordt duidelijk in de context van de werkervaring geplaatst waarbij ook steeds wordt behandeld hoe mindfulness een positieve invloed heeft op de werkbeleving.

Per thema krijgen de deelnemers uitleg over het betreffende mindfulness thema en de achterliggende psychologische principes, mindfulness technieken voor op het werk en oefeningen voor thuis. Daarnaast is er ruimte voor feedback en uitwisseling van ervaringen.

 

Tussen de bijeenkomsten door kunnen de deelnemers meer over mindfulness lezen in het bijbehorende boek en en zelf oefenen met behulp van de ter beschikking gestelde audiobestanden.

Het tarief voor de Workplace MT training (mindfulness voor bedrijven en organisaties) wordt vastgesteld op basis van het aantal deelnemers, het aantal groepen, de locatie en eventuele specifieke wensen van je bedrijf of organisatie.

 

Meer weten over de mogelijkheden van mindfulness volgens de Workplace MT methode binnen jouw bedrijf of organisatie?

Interesse in een pilot bijeenkomst of mindfulness workshop?