Workplace MT

Mindfulness voor bedrijven en organisaties

Workplace MT: mindfulness voor bedrijven en organisaties

Mindfulness voor bedrijven en organisaties, en ook de Workplace MT methode, zijn relatief nieuw in Nederland maar hebben zich internationaal al bij veel grote bedrijven en organisaties (waaronder Facebook, Oxfam en Tesco) bewezen.

Workplace MT is een effectieve, wetenschappelijk onderbouwde methode ontwikkeld binnen Oxford University. Dit specifiek voor de werkvloer ontwikkelde mindfulness programma biedt een effectieve, efficiënte vertaalslag (zowel in vorm als inhoud) van het 8 weekse mindfulness trainingsprogramma naar een organisatorische, bedrijfsmatige context.

Ik ben persoonlijk opgeleid door de ontwikkelaars van Workplace MT, Marina Grazier MBPsS en Juliet Adams FCIPD en laat me continu scholen door (inter-)nationale leraren zodat ik altijd de nieuwste inzichten verwerk in mijn mindfulness trainingen. Voor het geven van Workplace MT mindfulness trainingen werk ik samen met Maxximize in een team van ervaren Workplace MT trainers.

%

verbeterde concentratie

%

persoonlijke effectiviteit

%

vermogen tot prioriteren

%

werknemer tevredenheid

%

presteren onder druk

Wetenschappelijk bewezen voordelen van mindfulness voor bedrijven en organisaties

De wetenschappelijk bewezen voordelen van Workplace MT (gericht op mindful werken) zijn:

  • authentieker en krachtiger leiderschap (op elk managementniveau)
  • verlaging ziekteverzuim, verlaging verzuimkosten, toename duurzame inzetbaarheid
  • energiekere, fittere en gezondere werknemers
  • meer ontspanning en effectiviteit binnen de organisatie
  • verbeterde communicatie en samenwerking
  • verhoogde betrokkenheid bij het werk en de organisatie

Opbouw Workplace MT programma

Het Workplace MT programma (gericht op de bevordering van mindfulness op de werkvloer) bestaat uit 6 wekelijkse sessies van 1 uur. Elke bijeenkomst behandelt een thema uit het mindfulness programma. Dit thema wordt duidelijk in de context van de werkervaring geplaatst waarbij ook steeds wordt behandeld hoe mindfulness een positieve invloed heeft op de werkbeleving.

Per thema krijgen de deelnemers uitleg over het betreffende mindfulness thema en de achterliggende psychologische principes, mindfulness technieken voor op het werk en oefeningen voor thuis. Daarnaast is er ruimte voor feedback en uitwisseling van ervaringen.

In de eerste sessies worden deelnemers zich bewust van hun “automatische piloot” en leren ze om hun aandacht bewuster te richten. Ze leren de relatie tussen hun gedachten, gevoelens en gedrag beter kennen en begrijpen.

In de volgende sessies leren ze hun verhoogde niveau van aandacht te gebruiken om hun eigen cognitieve en emotionele processen bewuster te zien en hun patronen waar te nemen. Daarbij oefenen ze mentale technieken die helpen ineffectieve patronen te doorbreken zodat ze bewuster kunnen reageren op stressvolle situaties en uitdagingen op het werk. Het resultaat is een diepgaandere zelfkennis en een verhoogde mate van zelfbeheersing en zelfmanagement.

In het laatste deel van de training leren de deelnemers zich meer bewust te blijven van hun energiebalans en hoe ze die op peil kunnen houden. Daarbij leren ze om mentale gewoonten en gedrag dat een positieve invloed heeft op hun stemming een meer geïntegreerde plek in hun dagelijks leven te geven zodat ze ook in de toekomst beter om kunnen gaan met stressvolle situaties en/of stressvolle periodes.

Tussen de bijeenkomsten door bestuderen de deelnemers thuis het bijbehorende boek en oefenen ze met behulp van de ter beschikking gestelde audiobestanden.

Om te zorgen voor een goede leerervaring en alle deelnemers voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven, ligt de optimale groepsgrootte rond de 15 personen.

Het tarief voor de Workplace MT training (mindfulness voor bedrijven en organisaties) wordt vastgesteld op basis van het aantal deelnemers, het aantal groepen, de locatie en eventuele specifieke wensen van je bedrijf of organisatie.

 

Meer weten over de mogelijkheden van mindfulness volgens de Workplace MT methode binnen jouw bedrijf of organisatie?

Interesse in een pilot bijeenkomst of mindfulness workshop?