Leven en werken zonder stress

vanuit aandacht en rust?

Oplossingsgerichte stresscoach

helpt je dat te bereiken

Wie is de baas in jouw leven: jij of je stress?

Stress hebben we allemaal. Dat is heel natuurlijk.

Soms kan stress ook goed zijn omdat je daardoor een scherpere focus hebt of energie opwekt voor het leveren van een belangrijke prestatie.

Maar als stresscoach zie ik steeds weer bij coachees hoe een teveel aan stressklachten niet alleen vervelend is maar op langere termijn ook risico’s voor zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid heeft.

 

Herken je deze stress signalen?

Heb je al langere tijd last van deze stress signalen?

 • Gevoelens van onrust en gejaagdheid
 • Angstige gevoelens, futloosheid en neerslachtigheid
 • Regelmatig piekeren
 • Moeite hebben om helder te denken
 • Slecht slapen
 • Niet in staat om problemen aan te pakken
 • Concentratieproblemen
 • Moeite met het nemen van beslissingen en maken van keuzes

Als je 3 of meer signalen herkent, is het verstandig om je stressklachten serieus te nemen. 

Snel minder stress adviesgesprek (gratis en vrijblijvend)

Je kunt vrijblijvend een Snel minder Stress (SMS) adviesgesprek van 30 minuten (via skype) aanvragen. In het gesprek bespreek ik met je welke stressklachten bij jou spelen.

Na deze korte klachteninventarisatie geef ik je direct enkele tips, toegespitst op jouw leefsituatie, hoe je het gevoel van spanning kunt verlichten.

Als je de behoefte voelt, kun je aan het eind van het skype adviesgesprek ook vragen om een persoonlijke afspraak voor een meer uitgebreide analyse van je klachten en situatie in een intakegesprek.

Op maat stresscoach traject om je stress effectief aan te pakken

Als je stressklachten je echt in de weg zitten kan ik je een opmaat stresscoach traject aanbieden dat ik in samenspraak met jou vormgeef.

De basisaanpak van het opmaat stresscoach traject is:

 • je stressfactoren uitgebreid in kaart brengen
 • oplossingsgericht werken aan het hanteren van stressfactoren
 • oefenen met verschillende technieken om je stress beter te hanteren
 • je handelingsrepertoire in stress situaties vergroten met mentale en gedragsoefeningen (ervaring opdoen met nieuw en effectiever gedrag)

Naast die basisaanpak is er ruimte voor aanpassingen gericht op  jouw wensen en behoeften. Ook kunnen we specifieke thema’s die voor jou spelen meenemen in de aanpak.

Het resultaat van je opmaat stresscoach traject is:

 • meer veerkracht en zelfvertrouwen
 • overzicht en rust in je hoofd
 • inzicht in je patronen rondom stress en omgaan met spanningen
 • ervaring met praktisch toepasbare technieken waarmee je zelf je stress kunt verlichten in je dagelijks leven
 • een plan van aanpak om toekomstige stressvolle periodes het hoofd te bieden

De gesprekken in het opmaat stresscoach programma vinden plaats op een prettige, goed bereikbare, professionele coachlocatie in Amsterdam Centrum.

Waarom bied ik als stresscoach een op maat programma voor je stressklachten en geen standaardaanpak?

Ik bied geen standaardaanpak omdat jij uniek bent en je eigen verhaal hebt. Er zijn verschillende elementen die ik vaak inzet bij het coachen van mensen die worstelen met stressklachten, zoals:

Maar ik bepaal samen met jou in het intakegesprek wat past bij jouw situatie en behoeften.

Stresspreventie coachtraject om ergere stressklachten te voorkomen

Het kan zijn dat je nog geen zware stressklachten ervaart maar toch al in een situatie zit waarin je relatief veel spanning ervaart. Misschien heb je een heftige baan, worstel je met je werk/privébalans, ben je mantelzorger of heb je andere uitdagingen in je leven die voor spanning zorgen.

Als je voelt dat er wel een risico is om serieuze(re) stressklachten te ontwikkelen, kan je ook een stresspreventie coachtraject volgen. Want waarom zou je wachten met aanpakken van je stressklachten tot je echt overspannen wordt of burnout klachten ontwikkelt? Zo ver kun je het beter niet laten komen want dan kost het je veel meer tijd en energie om goed in balans te komen. Om het nog maar niet te hebben over alle verdriet en gemiste levensplezier.

In het stresspreventie traject brengen we je situatie en je stressbalans in kaart en kijken we welke dingen je kunt inzetten voor je eigen vitaliteit. Je ontwikkelt een eigen aanpak om nu en in de toekomst vitaal en in balans te blijven.

De gesprekken voor het stresspreventie coachtraject kunnen op locatie in Amsterdam of via skype gedaan worden.

 

Wees niet bang om hulp te vragen. Je bent het waard!

Ik hoop dat je door het lezen van deze pagina gezien hebt dat er verschillende mogelijkheden zijn om je stressklachten aan te pakken.

Zorg goed voor jezelf.

Blijf niet rondlopen met een gespannen gejaagd gevoel. Onderneem actie. Laat niet nog meer momenten in je leven verknallen door stress. Pak nu de regie. Laat stress niet langer de baas zijn over jou.

Ik kan je helpen om de baas over je eigen stress te worden.

Maak gebruik van het Snel minder Stress (SMS) adviesgesprek via skype of neem contact op voor een intakegesprek voor het Opmaat stresscoach traject of het Stresspreventie coachtraject.