Wie is

Chantal Samson?

Wat doe ik?

Ik bied een oplossingsgerichte effectieve aanpak voor burnout en stressklachten.

Geen quick fix met een standaard programma. Nee, ik sluit specifiek aan op jouw vragen, jouw situatie en jouw klachten en stel een maatwerkprogramma (gebaseerd op een integrale aanpak) voor je op waarmee je je knelpunten op een diepgaand niveau kunt aanpakken.

Vanuit een open houding en met grote nieuwsgierigheid naar wat jou beweegt, begeleid ik je. Ik stel vragen die prikkelen tot nadenken en beweging. Vanuit rust en aandacht help ik je nieuw perspectief te ontwikkelen dat aanzet tot actie.

Naast burnout- en stresscoaching bied ik loopbaancoaching omdat veel van mijn coachees vragen hebben op beide terreinen. Burnout en chronische stress leiden regelmatig tot loopbaan switches. En andersom kunnen loopbaanvragen je vaak ook best veel stress opleveren. Ik bespreek met je waar jouw hoofdvraag ligt, bij stressklachten of op loopbaangebied. En indien nodig kan ik je ondersteunen op beide terreinen.

Naast coaching van particulieren en medewerkers/leidinggevenden geef ik ook mindfulness trainingen en vitaliteit workshops voor grotere groepen en teams binnen organisaties en bedrijven.

 

Wat is mijn drive?

In mijn loopbaan in het vaak best hectische marketingvak heb ik zelf ook meerdere periodes van grote stress en overspannenheid meegemaakt. Eerst dacht ik dat ik de uitzondering was. Maar hoe hoger ik kwam in organisaties, hoe vaker ik het zag gebeuren, zowel bij medewerkers als management. En ik dacht: dat moet toch anders en beter kunnen.

Daarom heb ik me omgeschoold tot burnout- en stresscoach en mindfulness trainer en focus me nu volledig op het coachen en trainen van professionals met stress, burnout of loopbaanissues.

Mijn missie is mensen (en teams) te begeleiden om met meer plezier, focus, creativiteit en rust te kunnen leven en werken.

In mijn visie zijn werkplezier en vitaliteit essentieel voor zowel individu als organisatie.

Aandacht voor het welzijn van mensen leidt tot een win-win situatie voor iedereen. Burnout- en stresspreventie is een zaak van werknemer èn werkgever.

Ik wil burnout- en stresspreventie hoog op de agenda zetten binnen organisaties en zoveel mogelijk mensen begeleiden naar een leven met balans en plezier.

Waar droom ik van?

Dat ieder mens met rust en zelfvertrouwen zijn eigen koers kan èn durft te varen.

Ik droom van een wereld waarin ruimte is voor de menselijke maat en reflectie. Niet continu doorhollen maar af en toe stilstaan. Niet alleen leven in het hoofd maar het lichaam en de wereld werkelijk ervaren in het hier en nu.

In mijn droom worden organisaties effectiever en leuker door te werken met meer aandacht en ruimte voor reflectie (op gedrag en onderstroom).

Maar ik ben geen zwever. Ik coach en train vanuit een pragmatische inslag en ruime (management)ervaring binnen zowel bedrijfsleven als publieke sector. Na bijna 20 jaar ervaring in vele verschillende organisaties weet ik hoe het werkt en ken en begrijp ik jouw situatie. Toch denk ik dat het anders, beter en vooral leuker kan! En daar blijf ik me hard voor maken. Elke dag weer.

 

Je hebt hierboven mijn drive en droom gelezen. Kijk dit filmpje om me nog iets beter te leren kennen.

Wil je meer weten over mijn professionele achtergrond? Kijk dan op mijn Linkedinpagina 

De keywords beneden geven een inkijkje in mijn privéleven. Ik ben tenslotte niet alleen coach en trainer, maar ook moeder en meer …

Ik ben een gecertificeerd coach en mindfulness trainer en aangesloten bij Coachfinder, NOBCO en StiR.

Ik heb me specifiek gespecialiseerd in burnoutcoaching en stresspreventie onder meer door het volgen van specialisaties bij RINO en CSR. Daarnaast ben ik gecertificeerd TMA expert. TMA is een methode voor talent- en competentiemanagement. 

Naast mijn werk als stress- en burnoutcoach vanuit mijn eigen coachpraktijk werk ik als loopbaancoach en trainer bij UWV.

 

Vrouw  | 1970  | moeder van twee dochters  | wonend in Amsterdam  | coach |  trainer  |  schrijfster  | wandelaar  | yogi  | roeister  |  Japan fanaat |   champagne liefhebber  |   sushi fan  |
book, magazine, music & film lover

06 – 24 80 70 46